Politika privatnosti – Del Sol®

Politika privatnosti

Zadnje ažuriranje: Rujan, 2020.

Dobro došli u Del Sol®!

Zahvaljujemo na upotrebi naših proizvoda i usluga (“Usluga”). Usluge pruža Magnus Idea j.d.o.o., Marčana 420A, 52206 Marčana, Republika Hrvatska.

Uvod

Upotrebom naših proizvoda i usluga prihvaćate ove uvjete. Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Nama je važna vaša privatnost. Zbog toga smo osmislili ovu Politiku privatnosti koja obuhvaća način na koji prikupljamo, upotrebljavamo, otkrivamo, prenosimo i pohranjujemo vaše podatke. To je važno, stoga odvojite malo vremena za upoznavanje s našim načinom postupanja s privatnim podacima i obratite nam se ako imate bilo kakva pitanja. Adresa naše web-stranice je: www.delsol.hr.

Informacije koje prikupljamo 

Informacije prikupljamo kako bismo pružili bolju uslugu svim svojim korisnicima – od otkrivanja temeljnih stvari, primjerice, jezika kojim govorite, do složenijih stvari, primjerice, koji će vas oglasi zanimati ili koji bi vam se proizvod mogao svidjeti.

Prikupljamo informacije koje se odnose na uređaj (primjerice, model hardvera, verziju operativnog sustava, jedinstvene identifikatore uređaja, rezoluciju zaslona, zemlju, jezik i slično.

Možemo prikupljati i pohranjivati informacije (uključujući osobne podatke) lokalno na vašem uređaju pomoću mehanizama kao što su web-pohrana preglednika (uključujući HTML 5), predmemorije podataka aplikacije, kolačići ili pikselna oznaka.

Web-pohrana preglednika web-lokacijama omogućuje pohranu podataka u pregledniku na uređaju. Kada se upotrebljava u načinu “lokalne pohrane”, omogućuje se pohrana podataka za sve sesije (tako da se podaci, primjerice, mogu dohvatiti čak i nakon zatvaranja i ponovnog otvaranja preglednika). HTML 5 jedna je od tehnologija koja omogućuje web-pohranu.

Kolačić je malena datoteka koja sadrži niz znakova koji se šalju na vaše računalo kad posjetite neku web-lokaciju. Kad ponovo posjetite tu web-lokaciju, kolačić joj omogućuje da prepozna vaš preglednik. Kolačići mogu pohraniti korisničke postavke i druge podatke. Možete vratiti preglednik na zadano tako da odbija sve kolačiće ili da navede kada se šalje kolačić. No neke značajke ili usluge web-lokacija možda neće funkcionirati pravilno bez kolačića. Ostale tehnologije upotrebljavaju se u slične svrhe kao kolačići na drugim platformama na kojima kolačići nisu dostupni ili primjenjivi.

Naša web-mjesta, internetske usluge, interaktivne aplikacije, poruke e-pošte i oglasi mogu se služiti kolačićima i ostalim tehnologijama. Ove tehnologije pomažu nam u boljem razumijevanju ponašanja korisnika, pokazuju koje su dijelove naših web-mjesta korisnici posjetili te omogućuju i mjere učinkovitost oglasa i internetskih pretraživanja. Podatke prikupljene putem kolačića i ostalih tehnologija smatramo neosobnim podacima. Međutim, ako se prema lokalnim propisima IP adrese (internetski protokol) ili slični identifikatori smatraju osobnim podacima, s njima također postupamo kao s osobnim podacima. Slično, ako se neosobni podaci kombiniraju s osobnim podacima, s kombiniranim podacima postupamo kao s osobnima u svrhu ovih pravila o zaštiti privatnosti.

Kao i većina internetskih usluga, automatski prikupljamo neke podatke i pohranjujemo ih u datoteke zapisnika. Ti podaci uključuju IP adrese (internetski protokol), vrstu preglednika i jezik, davatelja internetskih usluga (ISP), stranice s preporukama i izlazne stranice te aplikacije, operacijski sustav, datumsku/vremensku oznaku i podatke o klikovima. Osobni podaci nisu samo kreirani od korisničke interakcije s našom web-stranicom. Osobni podaci su također generirani iz tehničkih procesa kao što su kontakt forme, komentari, kolačići, analitika i ugrađeni sadržaji trećih strana.

Ove podatke upotrebljavamo kako bismo razumjeli i analizirali trendove, administrirali web-mjesto, saznali više o ponašanju korisnika na web-mjestu, poboljšali naše proizvode i usluge te prikupili demografske podatke o svojoj bazi korisnika kao cjelini. Možemo upotrijebiti ove podatke u marketinške i oglašivačke svrhe.

Naše web-mjesto koristi tehnologiju za pregled interakcije korisnika kako bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali naše usluge i korisničko iskustvo. Usluga za analitiku i povratne informacije je osmišljena i izgrađena s obzirom na privatnost. Ona nam pomaže razumjeti i interpretirati ponašanje korisnika anonimno, bez osobnog identificiranja pojedinačnih korisnika (npr. koliko vremena provode na kojim stranicama, koje poveznice slijede, što vole, a što ne vole itd.). Ta usluga koristi kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje podataka o ponašanju naših korisnika i njihovim uređajima. Pružatelju usluge je ugovorno zabranjena prodaja bilo kojeg podataka prikupljenog u naše ime.

U nekim od naših poruka e-pošte upotrebljavamo “URL sa slijednim klikom” koji je povezan sa sadržajem na našem web-mjestu. Kada korisnici kliknu jedan od tih URL-ova, možda prolaze kroz zasebni web-poslužitelj prije dolaska na odredišnu stranicu na našem web-mjestu. Ove podatke slijednog klika pratimo radi pomoći pri određivanju zainteresiranosti za određene teme i mjerenju učinkovitosti svoje komunikacije s korisnicima. Ako ne želite da vas se prati na ovaj način, nemojte kliknuti tekstualne ili grafičke poveznice u porukama e-pošte.

Pikselna oznaka vrsta je tehnologije koja se postavlja na web-lokaciju ili u tijelo e-pošte u svrhu praćenja aktivnosti na web-lokacijama, odnosno vremena kada se otvaraju e-poruke ili kada im se pristupa, a često se upotrebljava u kombinaciji s kolačićima.

Kada napišete komentar na našoj web-stranici prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam. Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

Informacije koje nam dajete 

Na primjer, prilikom izrade korisničkog računa ili prilikom naručivanja proizvoda i/ili usluga. Kada to učinite, tražit ćemo osobne podatke kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-adresa, telefonski broj ili broj kreditne kartice koje ćemo pohraniti na vaš račun (ako to želite). Te podatke možemo upotrijebiti i da bismo vas kontaktirali, primjerice radi slanja obavijesti o vašem računu, sigurnosnih ažuriranja, informacija o proizvodu, obrade narudžbe i funkcionalnosti naše Internet trgovine. Te se informacije koriste za fakturiranje i za ispunjavanje kupčevih narudžbi.

Također, tražimo od vas informacije na obrascu na kojemu korisnik daje informacije za kontakt, kao što su ime i prezime, e-adresa, broj telefona i ponekad adresa. Kontakt informacije se koriste i za kontaktiranje korisnika radi provjere narudžbe/podataka ili u slučaju problema u obradi neke narudžbe.

POTVRĐIVANJEM KUĆICEDa, suglasan/a sam da zaprimim individualiziranu komunikaciju strane od Magnus Idea j.d.o.o.” na stranici naplate, pristajete na sljedeće: Magnus Idea j.d.o.o. može koristiti osobne podatke koje ste nam ostavili (uključujući prethodne kupovine i vaše postavke) za individualiziranu komunikaciju putem SMS-a, telefona, printanih kataloga i/ili e-maila vezane uz proizvode, posebne ponude, istraživanja ili događanja. U svakom trenutku možete povući svoju privolu – za primanje e-mailova klikom na link „Kliknite ovdje za odjavu“ koji se nalazi u svakom primljenom e-mailu, ili pozivom za opoziv privole za komunikaciju SMS-om, telefonom, za dobivanje printanih materijala ili e-maila.

Način upotrebe prikupljenih podataka 

Podatke koje prikupljamo na svim svojim uslugama upotrebljavamo da bismo pružali, održavali, štitili i poboljšali te usluge, da bismo razvijali nove usluge i zaštitili nas i svoje korisnike. Te podatke upotrebljavamo i za pružanje prilagođenog sadržaja.

Kad nas kontaktirate, čuvamo zapis o komunikaciji s vama kako bismo lakše riješili vaš problem. Vašu e-adresu možemo upotrijebiti kako bismo vas obavijestili o proizvodima ili uslugama, kao što je obavještavanje o nadolazećim promjenama ili poboljšanjima.

Informacije prikupljene iz kolačića i drugih tehnologija, primjerice, pikselnih oznaka, upotrebljavamo za poboljšanje korisničkog doživljaja i ukupne kvalitete svojih usluga. Jedan od proizvoda koji u tu svrhu upotrebljavamo na vlastitim uslugama jest Google Analytics. Na primjer, spremanjem vaših jezičnih postavki možemo usluge prikazati na vašem jeziku.

Tražit ćemo vaš pristanak prije korištenja informacija u svrhe koje nisu navedene u ovim Pravilima o privatnosti.

Obrađujemo osobne informacije na našim poslužiteljima u jednoj ili brojnim zemljama širom svijeta. Vaše osobne informacije možemo obrađivati na poslužitelju koji se nalazi izvan zemlje u kojoj živite.

Informacije koje dijelite 

Naše usluge omogućuju da s drugim osobama dijelite informacije. Upamtite, kada javno dijelite informacije, tražilice ih mogu indeksirati. Naše vam usluge daju razne opcije za dijeljenje poput liste želja.

Informacije koje dijelimo 

Vaše podatke ni u kojem trenutku nećemo prodavati osobama treće strane. Ne dijelimo osobne podatke s tvrtkama, organizacijama i pojedincima izvan naše tvrtke osim u sljedećim okolnostima:

Uz vaš pristanak 

Dijelit ćemo osobne informacije s tvrtkama, organizacijama ili pojedincima izvan naše tvrtke ako za to imamo pristanak. Zahtijevamo vaše dopuštenje za mogućnost dijeljenja osjetljivih osobnih podataka.

Iz pravnih razloga 

Osobne informacije dijelit ćemo s tvrtkama, organizacijama ili pojedincima izvan naše tvrtke ako u dobroj vjeri smatramo da je pristup, upotreba, čuvanje ili otkrivanje informacija opravdano potrebno za sljedeće:

– ispunjavanje primjenjivog zakona, pravilnika, zakonskog postupka ili ovršnog službenog zahtjeva.

– provođenje primjenjivih Uvjeta pružanja usluga, uključujući istragu potencijalnih kršenja.

– otkrivanje, sprečavanje ili drugu vrstu rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća.

– zaštitu od kršenja prava, vlasništva ili sigurnosti naših usluga, naših korisnika ili javnosti kao što to nalaže ili dopušta zakon.

Možemo dijeliti podatke koji ne otkrivaju identitet javno i sa svojim partnerima, primjerice, izdavačima, oglašavačima i povezanim web-lokacijama. Na primjer, možemo javno dijeliti informacije kako bismo prikazali trendove o općem načinu upotrebe naših usluga.

Ako se uključimo u spajanje, akviziciju ili prodaju imovine, nastavit ćemo osiguravati povjerljivost svih osobnih informacija, a korisnicima na koje se te radnje odnose poslat ćemo obavijest prije prijenosa osobnih informacija ili promjene nadležnih pravila o privatnosti.

Pristup i ažuriranje osobnih podataka 

Svaki put kada upotrebljavate naše usluge, nastojimo vam pružiti pristup vašim osobnim podacima. Ako su ti podaci pogrešni, nastojimo vam pružiti načine za njihovo brzo ažuriranje ili brisanje – osim ako ih moramo sačuvati zbog opravdanih poslovnih ili pravnih razloga. Prilikom ažuriranja osobnih podataka od vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet kako bismo mogli odgovoriti na vaš zahtjev.

Možemo odbiti neopravdano opetovane zahtjeve, zahtjeve za koje je potreban nerazmjeran tehnički napor (na primjer, razvoj novog sustava ili temeljna promjena postojećeg načina rada), zahtjeve koji ugrožavaju tuđu privatnost ili su krajnje nepraktični (na primjer, zahtjeve u vezi s informacijama koje se nalaze u pričuvnim kopijama).

Gdje možemo pružiti pristup informacijama i njihovu ispravku, učinit ćemo to besplatno, osim u slučaju ako je potrebno uložiti neodgovarajući napor. Nastojimo naše usluge održavati na način kojim se štite informacije od nehotičnog ili zlonamjernog uništavanja. Prema tome, nakon što izbrišete informacije s naših usluga, možda nećemo odmah izbrisati preostale kopije s naših aktivnih poslužitelja i možda nećemo ukloniti informacije s naših sustava sigurnosnih kopija.

Ako želite povući privolu za kontaktiranje, možete to učiniti pritiskom na posebno istaknutu poveznicu odjave koji se nalazi u svakoj elektronskoj obavijesti koju primite ili slanjem zahtjeva za ispis na našu e-adresu [email protected] Kod povlačenja privole za kontaktiranjem odnosno slanjem zahtjeva za ispis na našu e-adresu morate poslati kontakt informacije i točnu e-adresu koju odjavljujte. U slučaju da imate više od jedne e-adrese, obavezno navedite koju odjavljujete ili to učinite za sve e-adrese. Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Sigurnost informacija 

Naporno radimo na zaštiti naših usluga i naših korisnika od neovlaštenog pristupa ili neovlaštene izmjene, otkrivanja ili uništenja informacija koje čuvamo. To se posebno odnosi na sljedeće:

– Mnoge naše usluge kriptiramo SSL-om.

– Temeljito provjeravamo vaš identitet. Na primjer, ako od nas zatražite da promijenimo lozinku vašeg korisničkog računa, izmijenimo podatke na vašem računu ili vam pružimo podršku koja zahtijeva pristup vašem računu.

– Provjeravamo naše prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade, uključujući fizičke sigurnosne mjere kako bismo štitili naše sustave od neovlaštenog pristupa.

– Ograničavamo pristup osobnim informacijama na naše zaposlenike, ugovorne radnike i zastupnike kojima su informacije potrebne kako bi ih obradili, a koji su dužni poštovati stroge ugovorne obaveze o povjerljivosti i na njih se mogu primijeniti disciplinske mjere ili im se može uručiti otkaz ako ne ispune te obaveze.

Vaši podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, mijenjanja/krivotvorenja, manipulacije i nedozvoljenog pristupa, kao i od nedozvoljenog razotkrivanja. Zaposlenici u našoj tvrtki obvezni su poštovati povjerljivost vaših podataka i podliježu sporazumu o razotkrivanju osobnih podataka.

Nagradne igre i ankete 

Povremeno se na Internetskim stranicama korisnici pozivaju na sudjelovanje u raznim anketama ili natjecanjima ili se poziv na sudjelovanje šalje u elektronskim obavijestima. Sudjelovanje u ovim anketama ili natjecanjima je potpuno dobrovoljno i korisnik može izabrati želi li dati ove informacije ili ne. Zatražene informacije mogu uključiti informacije za kontakt (e-adresa, ime i prezime te adresa) ili demografske informacije (spol, dob i sl.). Informacije pribavljene anketom bit će korištene u svrhe praćenja ili unapređivanja korištenja i zadovoljstva korisnika. Kod natjecanja, kontakt informacije koristit će se i za registriranje sudionika, objavu pobjednika, dodjeljivanje nagrada i slično.

Korisnički računi i naplata 

Registracijom na našoj Internet trgovini ili izvršenjem narudžbe pružate nam svoju adresu elektroničke pošte koja se može kasnije koristiti za slanje posebnih ponuda i promocija putem elektroničkih novosti. U svakom trenutku se možete odjaviti s naših elektroničkih novosti. Poštujemo vaše pravo na izbor.

Izvršavanjem plaćanja na našoj Internet trgovini te upisivanjem broja kreditne kartice u sustav naplate NI U KOJEM TRENUTKU ne pružate uvid u te informacije nama ili osobama treće strane. Putovanje podataka između vas i naplatnog sustava izvršava se preko sigurne kriptirane veze kojom se štiti povjerljivost vaših podataka. Vaši podaci o plaćanju kriptirani su i pohranjeni na zaštićenim poslužiteljima.

Google Pay štiti podatke o plaćanju pomoću više slojeva zaštite, a sigurnost vašeg računa jamči jedna od najnaprednijih sigurnosnih infrastruktura na svijetu. Svi su naši proizvodi zaštićeni snažnim ugrađenim sigurnosnim tehnologijama koje pridonose otkrivanju i blokiranju prijetnji kao što su neželjena pošta, zlonamjerni softver i virusi, prije nego što stignu do vas. Googleove usluge kontinuirano štiti jedna od najnaprednijih sigurnosnih infrastruktura na svijetu. Taj ugrađeni sigurnosni sustav otkriva i sprječava internetske prijetnje, što omogućuje zaštitu vaših osobnih podataka. Više o tome kako Google štiti vaše podatke prilikom plaćanja možete saznati ovdje.

Maloljetnici 

Savjetujemo svim roditeljima i starateljima da nauče svoju djecu kako sigurno i odgovorno koristiti svoje osobne podatke na Internetu. Maloljetnici ne bi smjeli ostavljati nikakve osobne podatke na našim Internet stranicama bez dopuštenja roditelja ili staratelja. Nikada neće namjerno prikupiti podatke od maloljetnika i iskoristiti ih na bilo koji način, ili ih otkriti trećoj osobi bez dopuštenja osim ako zakon nalaže drugačije.

Zahtijevamo da maloljetnici ne kupuju niti sudjeluju u drugim pravnim poslovima u odnosu na naše proizvode i usluge bez suglasnosti roditelja ili zakonskog skrbnika te ne želimo primati osobne informacije direktno od maloljetnika, no ponekad se ne može odrediti dob osoba koje u takvim poslovima sudjeluju ili daju osobne podatke. Ako nam maloljetnik (po propisima pozitivnih zakona) ipak dostavi osobne podatke bez pristanka roditelja ili zakonskog staratelja, molimo roditelje ili staratelje da nas o tome obavijeste da bismo uklonili te informacije.

Transparentnost i mogućnost izbora 

Razne ljude brinu različiti aspekti privatnosti. Naš je cilj da jasno objasnimo koje informacije prikupljamo kako biste razumno odlučili o načinu njihove upotrebe.

Pregledajte i ažurirajte svoje osobne podatke unutar vašeg računa. Također možete postaviti preglednik tako da blokira sve kolačiće, uključujući kolačiće pridružene našim uslugama ili da biste dobili obavijest kada postavimo kolačić. Međutim, važno je napomenuti da naše brojne usluge neće ispravno raditi ako onemogućite kolačiće. Na primjer, nećemo moći zapamtiti vaše jezične postavke.

Primjena pravila 

Kada se ta Pravila o privatnosti primjenjuju. Naša se pravila o privatnosti primjenjuju na sve usluge koje nudimo i njegove afilijacije, te usluge koje se nude na drugim web-lokacijama (primjerice, u sklopu naših ostalih web-lokacija), ali isključuju usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu uključena ova pravila o privatnosti.

Naša se Pravila o privatnosti ne primjenjuju na usluge koje nude druge tvrtke ili pojedinci. Naša Pravila o privatnosti ne pokrivaju načine postupanja s informacijama drugih tvrtki i organizacija koje oglašavaju naše proizvode i usluge, a koje mogu upotrebljavati kolačiće, pikselne oznake i druge tehnologije za posluživanje i pružanje relevantnih oglasa.

Promjena pravila 

Naša se Pravila o privatnosti povremeno mogu promijeniti bez prethodne najave. Bilo kakve promjene u vezi naše politike zaštite osobnih podataka bit će objavljene u ovim Pravilima o privatnosti, na našim Internet stranicama i na drugim mjestima na kojima smatramo da je to potrebno.

Za bilo kakva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na e-adresi [email protected] 
Čuvamo privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka, a nadzor nad njima stavljamo u vaše ruke.

Kako bismo se pobrinuli za sigurnost vaših osobnih podataka, naše smjernice o zaštiti privatnosti i sigurnosti prenosimo zaposlenicima naše tvrtke i čvrsto se pridržavamo mjera zaštite privatnosti unutar tvrtke.

Zatvori
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici Nema proizvoda u košarici